במהלך הפגישה השלישית של הוועדה העליונה של השותפות התעשייתית לפיתוח כלכלי בר קיימא, חתמו חברות מאיחוד האמירויות, מצרים, ירדן ובחריין על הסכמים תעשייתיים בשווי של יותר מ-2 מיליארד דולר. ד"ר סולטן בן אחמד אל ג'אבר, שר התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת של איחוד האמירויות ושליח מיוחד לשינויי האקלים של איחוד האמירויות, השתתף בפגישה בעמאן ביום ראשון. בפגישה נכחו אחמד סמיר סאלח, שר התעשייה והמסחר המצרי , יוסף אל שאמאלי , שר התעשייה, המסחר והאספקה הירדני , ועבדולה אדל פכרו , שר התעשייה והמסחר של בחריין .
במהלך הפגישה נחתמו 12 הסכמים על פני תשעה פרויקטים תעשייתיים. הצפי הוא שהפרויקטים ייצרו כ-13,000 מקומות עבודה ויגדילו את התמ"ג במדינות השותפות ביותר מ-1.6 מיליארד דולר. ארבעת שרי התעשייה מארבע המדינות השתתפו בטקס החתימה על הסכמי השותפות עם ראש ממשלת ירדן בישר אלח'סאונה .
חברת Soda Chemical Industries המצרית הודיעה על השקעה של 500 מיליון דולר לייצור סודיום קרבונט, סודה-אפר שהוא חומר הגלם העיקרי בתעשיות רבות, כמו מגזר הזכוכית והדטרגנטים. למתקן כושר ייצור של 500,000 טון בשנה. נחתם הסכם מזכרות לשותפות אסטרטגית עם חברת Emirates Flat Glass, בבעלות דובאי השקעות, לרכישת המוצר הסופי.
יצרנית הרכב M Glory Holding, שבסיסה באיחוד האמירויות , הודיעה על השקת פרויקט ייצור של 550 מיליון דולר. הפרויקט יקים 3 מפעלי רכב חשמליים עם קווי ייצור והרכבה מיוחדים באיחוד האמירויות, ירדן ומצרים. כושר הייצור יגיע ל-40,000 רכבי שטח קומפקטיים קרוסאוברים במהלך שלוש שנות הפעילות הראשונות.
M Glory Holding חתמה על מזכרי הבנות עם לשכת התכנון והפיתוח של ירדן והארגון הערבי של מצרים לתיעוש כשותפי ייצור. בנוסף, היא חתמה על מזכרי הבנות עם GARMCO של בחריין לאספקת יריעות אלומיניום . כתוצאה מההסכם, השותפות מותאמת ליעדים בני קיימא ולנשיאות איחוד האמירויות בוועידת COP28 .
חברה בבעלות משקיעים אמירתיים, CFC Group , הודיעה על תוכניות להשקיע 400 מיליון דולר בהקמת מתחם תעשייתי לדשנים וכימיקלים במצרים. נחתם מזכר הבנות עם האשלג הערבי בירדן וחברת מיסר פוספטים המצרית לאספקת חומרי גלם. כושר ייצור שנתי של חצי טון דשני מספוא ואשלג, וכן 1.1 טון כימיקלים יהיו זמינים ממתחם התעשייה.
Emirates Global Aluminium הודיעה על השקעה של 200 מיליון דולר להקמת מפעל מתכת סיליקון עם כושר ייצור של 55,000 טון בשנה באיחוד האמירויות. מזכר הבנות נחתם עם קבוצת Manaseer של ירדן כדי לספק לחברה סיליקה גבישית. מפעל תחמוצת מגנזיום בירדן הורחב על ידי קבוצת Manaseer בעלות של 70 מיליון דולר. עם השלמתו, המפעל יהיה בעל כושר ייצור של 270,000 טון בשנה, שייוצאו לאיחוד האמירויות. Emirates Global Aluminium תרכוש את מוצריה. בשנת 2024 יחל הייצור.
Globalpharma , חברה באיחוד האמירויות, נכנסה לשותפות עם Nerhadou , חברה במצרים, לפיתוח טכנולוגיה מתקדמת לייצור תרופות ותוספי מזון. כמו כן נחתם הסכם להעברת טכנולוגיה עם שתי חברות ירדניות, Savvy Pharma ו-Triumph. יהיה שווי השקעה כולל של 60 מיליון דולר לשני הפרויקטים החל משנת 2023. כושר הייצור של כל מוצר יגיע לחמישה מיליון חבילות בשנה.
חברת Itqan הירדנית הודיעה על שותפות להעברת טכנולוגיה והסכם ייצור חוזים עם Globalpharma ו-ADCAN Pharma לייצור מזרקים, אירוסולים ומשאפים. כמו כן, נחתם מזכר הבנות עם Marcyrl המצרית להעברת טכנולוגיה לייצור ביו- דומה בירדן לפי שווי השקעה כולל של 10 מיליון דולר. זה יאפשר את המטרה של השקת מוצרים ברבעון הרביעי של 2024.
עם דאר אל דאווה של ירדן ו-EIPICO של מצרים, אלפא ביוטיק חתמה על שני מזכרי הבנות להעברת ידע וטכנולוגיה. בנוסף, אלפא ביוטיק תייצר מוצרים כלליים, מוצרים אונקולוגיים, פתרונות רפואיים ומוצרים פרמצבטיים נוספים. בשני שלבים, הפרויקט צפוי לעלות 174 מיליון דולר, עם כושר ייצור של 350 מיליון כדורים בשנה.
Gulf Biotech, חברה בחריין נוספת, הודיעה על תוכניות להקים מפעל שייצר חומרי גלם לחיסונים ומוצרים אחרים. למפעל שווי השקעה של 103 מיליון דולר וקיבולת של 105 מנות בשנה. הסכם העברת טכנולוגיה נחתם בתחילת החודש עם BioGeneric Pharma המצרית.