על פי ה"דיילי טלגרף" , הודו אמורה ליזום קמפיין מונומנטלי להשבת חפצים המעוגנים במוזיאונים בריטיים ובאוספים מלכותיים, עם היהלום המהולל קוהינור בחזיתו. המהלך הזה אמור להיות אחת מתביעות ההחזרה המשמעותיות ביותר אי פעם התמודדה הממלכה המאוחדת, ועולה אפילו על הדרישה של יוון להחזרת גולות אלגין .
המטרה של החזרת האוצרות ההיסטוריים הללו היא בראש סדר העדיפויות של הממשל בראשות ראש הממשלה נרנדרה מודי . מאז שנכנס לתפקידו ב-2014, מודי היה גורם מרכזי בכיוון הודו לקראת רפורמות מתקדמות והכרה בינלאומית. המאמץ השאפתני הזה עשוי להטיל אדוות על פני דיונים דיפלומטיים ומסחריים בין הודו לבריטניה, ולסמן עוד אבן דרך משמעותית בכהונתו של מודי.
הסקר הארכיאולוגי של הודו (ASI) מתזמן מאמצים להחזיר חפצים שהוסרו מהודו מאז עצמאותה. ה-ASI, לצד דיפלומטים הודים בלונדון, צפויים להגיש בקשות רשמיות לגופים המחזיקים בחפצים הנחשבים כ"שלל מלחמה" או שנאספו על ידי אספנים בעידן השלטון הקולוניאלי. התהליך יתמקד בתחילה במוזיאונים קטנים יותר ובאספנים פרטיים, הנחשבים לנגישים יותר לוויתור מרצון על חפצים הודיים, לפני שתשומת הלב תעבור למוסדות גדולים יותר ואוספים מלכותיים.
שר התרבות של האיחוד, גובינד מוהן, הדגיש את חשיבותה של יוזמה זו לקביעת מדיניות הודית, וייחס את הדחף מאחורי המאמץ הזה למחויבות האישית של ראש הממשלה נרנדרה מודי. כבר פנו למוזיאון האשמוליאני של אוקספורד בנוגע לאליל ברונזה שנלקח ממקדש דרום הודי. Sathnam Sanghera , מחבר ידוע על האימפריה הבריטית, הביע וודאות בנוגע להחזרה של חפצים הודיים שנלקחו במהלך השלטון הקולוניאלי.
יהלום קוהינוור, שנולד במכרות גולקונדה של היידראבאד, הודו, היה פלא עוצר נשימה במשקל 793 קראט שעיטר במקור אלוהות במקדש וורנגל במהלך שושלת קקאטיה בסוף המאה השלוש עשרה. לאחר שעבר בידי שושלות אינדיאניות שונות, הוא נפל לרשותו של הראג' הבריטי במהלך תקופה של מהומה.
בפיתול אכזרי של הגורל, המהרג'ה הצעיר דוליפ סינג מפונג'אב נאלץ לחתום על הסכם לאהור הידוע לשמצה בשנת 1849, שהביא ל"כניעה" של קוהינור למלכת אנגליה ויקטוריה . זה סימן את סוף מסעו של היהלום במולדתו. למרבה הצער, הוד והדר של היהלום אבד על בעליו החדשים, אשר, משלא העריכו את יופיו הטבעי, הורו לחתוך אותו וללטשו אותו, ולהקטין את גודלו באופן דרסטי מ-186 קראט שכבר הצטמצם ל-108.93 קראט בלבד.
היהלום, המוטבע כיום בכתר הבריטי, עמד לאחרונה באור הזרקורים במהלך הכתרתה של המלכה קמילה . פקיד בכיר ב-ASI בניו דלהי ציין כי נעשים מאמצים כנים ומסורים להחזיר חפצים ממדינות זרות. דובר ASI, Vasant Swarnkar , הדגיש את הגידול המדהים בהחזרות למדינה מאז 2014, השנה שבה נכנס ראש הממשלה נרנדרה מודי מה-BJP לתפקידו. סוורנקר הדגיש,
"מאז העצמאות, הודו החזירה בהצלחה 251 חפצים. באופן משמעותי, 238 מתוכם – רוב עצום – נתבעו מחדש תחת הממשל הפרואקטיבי של מודי מאז 2014". זה מדגיש את המחויבות של ממשלת ה-BJP למורשת ההודית, בניגוד מוחלט לשבעת העשורים הקודמים של שלטון הקונגרס, אשר לא ראו מאמצים משותפים בכיוון זה. יתר על כן, הוסיפה סוורנקר , כ-100 חפצים נוספים ממדינות כמו בריטניה וארה"ב נמצאים כעת בתהליך של החזרה לארץ, עדות למאמצים המתמשכים של הממשלה בראשות מודי.