בייג'ינג, 30 באוגוסט 2023 /PRNewswire/ — הקרנת הבכורה של העונה השנייה של "קצב האומנות" בטלוויזיה של CGTN ובפלטפורמות שונות של מדיה חברתית ב-21 באוגוסט. כל אחד משמונת הפרקים שלה מתמקד בחייו ויצירתו של אמן סיני עכשווי מוביל אחר. הסדרה, שהופקה בשפות רבות, מתארת כיצד האמנות שלהם,מספרת את סיפורה של סין מנקודת מבט תרבותית.
באמצעות בחינה של הפילוסופיות האישיות שלהם והציורים, ההופעות והכתבים המקוריים שלהם, הסדרה חושפת כיצד, מועצמים מההשראה והכוח שצברו מהמסורות הסיניות, כל אמן מאמץ חדשנות ולוקח את צורת האמנות שבחר למחוזות חקר חדשים.
האמן הנודע וו יואשי מאמין כי המהות של הציור הסיני מצויה בהיבט הרוחני של המכלול. רק באמצעות טיפוח עמוק ניתן לשלוט בעדינות של הביטוי ולהשיג בהדרגה תובנה על ממדיה העמוקים והעצומים של האמנות הסינית.
"קרא, ואז צייר" הוא המוטו של ליו וואנמינג, אמן המחויב לתיאור הטבע ברוח הציור הסיני המסורתי. אהבתו לקריאה, לדבריו, אפשרה לו להביא ממד נוסף של קסם עתיק לציוריו של נופי עיר הולדתו.
כאמן שתר תמיד אחרי חדשנות, שי צ'י מציע את המושג "שלוש צורות באחת". הדואליות של הייצוג וההפשטה, הוא אומר, אינה שלמה. במקום זאת, שלישיית הייצוג, הרושם וההפשטה מציעה תמונה מלאה יותר, המגדירה הן את החיים והן את היצירה האמנותית.
"אמנות היא אורח חיים שמשמח אותי", אומר הה ג'יאלין, רב-אמן בציור עם מגוון רחב של תחומי עניין אמנותיים. הוא מאמין בטיפוח פטריוטיות באמצעות עבודתו וקידום התרבות הסינית המסורתית. בשנים האחרונות הוא ביקר בכפרים עתיקים רבים בסין, נחוש לשמר את המורשת התרבותית הדועכת של קהילות אלו.
הקריירה של רקדנית הבלט פנג יינג הוגדרה על ידי חתירה בלתי פוסקת למצוינות ולהבעה אמנותית. בעקביות ובאומץ, היא התגברה על קשיים שונים והעפילה לפסגת המקצוע שלה. כיום, כמנהלת הבלט הלאומי של סין, היא עודנה מחויבת לאמנות שלה, כתמיד.
"הקהל צריך להיות דבוק לכיסאותיהם, להקשיב בקשב רב לכל מילה שלך", אומר אמן הפינגשו טיאן ליאניואן. על הבמה, הוא משתמש רק בשלושה חפצים יומיומיים כאביזרים כדי לספר את סיפורו – מניפה, קוביית עץ ומטפחת. ובכל זאת הוא מצליח להעלות על הדעת "סיפור חיים, דרמה היסטורית" שבה הקהל משתקע באלפי שנות היסטוריה ובנופים עצומים המאוכלסים בדמויות מלאות חיים.
בתור הזוכה הצעיר ביותר בפרס מאו דון לספרות, ייעודו הוא כתיבה. כסופר, הוא מעורר בחריפות רגעים של התרגשות, בלבול וכאב מבלי לאבד לעולם את חוש ההתבוננות. "בני האדם הם גם נקודת המוצא וגם היעד", הוא אומר.
"שימוש בתנועות מכחול רחבות ובגושי דיו גדולים כדי להביא אפקט תלת ממדי לנייר", הייתה הגישה המגדירה של ג'ואו ג'ינגסין. בשנת 1995, הוא חשף סדרת ציורים שהציגה סגנון חדש לגמרי: "פסל דיו". הוא מאמין בתוקף שהציור הסיני המסורתי תואם את עיקרון תלת הממדיות.
סרטון – https://www.youtube.com/watch?v=r-oiA9ezVu0
תצלום – https://mma.prnewswire.com/media/2196840/image_1.jpg